Dracula Film: Horror and Fantasy Festival

                                            dracula-film-horror-and-fantasy-festival-programul-complet-0

            Festivalul Dracula Flim Horror se va desfăşura în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2013, în localitatea Bran din judeţul Braşov.

            Evenimentul este organizat de  Asociaţia Culturală Fanzin, Primăria Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Cultural Reduta, în colaborare cu Cinemateca Patria, KunSTadt Art Events Management, Cityplex şi Castelul Bran.

Accesul la proiectiile de film din cadrul “Dracula Film Horror and Fantasy Festival” se face pe baza achizitionarii jetoanelor valorice (FANZINI). Preţul acestor este de 5 lei. Abonamentul include accesul la toate proiecţiile de film din cadrul “Dracula Film Horror and Fantasy Festival” de la Centrul Cultural Reduta şi Cinemateca/Sala Patria, cu excepţia evenimentului din preambulul festivalului: Creepy Animation Night (Anim’est) şi valorează 100 de lei.

Excepţie fac urmatoarele proiectii din cadrul deschiderii oficiale:

 

  • Vântul/The Wind (SUA 1928, drama)  – Joi, 31.10.2013, Centrul Cultural Reduta, ora 20:00. Preţ bilet: 15 lei
  • Creepy Animation Night: (Anim’est)  - Miercuri, 30.10.2013 , Centrul Cultural Reduta, ora 20:00. Preţ bilet: 20 lei

 

Festivalul se adresează tuturor iubitorilor de film. În cadrul evenimentului vor fi prezentate peste 40 de pelicule. Programul de filme este completat de întâlniri cu invitaţi speciali, lansări de carte, premiere şi petreceri tematice.

Anca Grădinariu, director artistic a declarat că: “Festivalul doreşte să aducă o infuzie de sânge proaspăt, autentic, într-o zonă în care Dracula, acest personaj iconic, a fost folosit doar ca pretext pentru capcane kitsch turistice. Suntem siguri ca va fi un festival ca niciunul in Romania, pentru ca va imbina placerea masochista a groazei, cu anticipatia si cu fantezia nelimitata; va fi un spatiu, atat al peliculelor horror, cat si al celor fantasy sau S.F.”

“Festivalul este o provocare, atât pentru organizatori, cât şi pentru public, pentru că dorim să-l transformăm împreună într-un eveniment-brand al Braşovului. Pentru asta, Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are nevoie de prezenţa şi susţinerea publicului braşovean şi a iubitorilor genurilor cinematografice găzduite de festival”, a declarat Marian Gîlea, directorul festivalului.

Mai multe detalii despre acest festival puteţi găsi la adresa: http://draculafilm.ro/

Cuvinte cheie:  , , , ,

Lasa un comentariu