Festivalul Respir Shakespeare

Asociaţia Culturală Hestugma în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Clubul Ţăranului (Muzeul Ţăranului Român), Radio România Cultural, Teatrul Mignon şi IBU Publishing va organiza in perioada 6-9 noiembrie Festivalul Respir Shakespeare.

Festivalul va fi împarțit în două secțiuni:

O secţiune este dedicată lansărilor de carte şi spectacolelor, care se va desfășura la Clubul Ţăranului. “Sebastian Grama şi Daniel Arijon ne introduc odată cu lansările de carte în lumea obiectivităţii şi a intimităţii precum şi în gramatica filmului, deschizând astfel spectacole regizate de Elena Morar, Delia Nartea şi Alexandra I. Popescu. Biletele se achiţizionează la preţul de 15 lei/seară.”

A doua parte a festivalului se concentrează pe conferinţe şi proiecţii de film și va avea loc în cadrul Facultăţii de Filosofie. “Teatrul va fi pus în dialog cu filmul prin intermediul scurtmetrajelor realizate de Andrei Adam. Dialogul cu filosofia va fi pus în scenă de conferinţele cercetătorilor, pregătite a aşeza în spaţiul filosofiei motive şi temele din opera lui Shakespeare, abordate din perspective mai neobişnuite. Intrarea la această secţiune este liberă.”

Lasa un comentariu