Expoziţie de fluturi vii la Cluj-Napoca

             Muzeul de Zoologie  a Universităţii Babeş-Bolay din Cluj în colaborare cu Greenworks C.M. organizează o expoziţie cu fluturi vii tropicali intitulată “Fluturarium”. Expoziţia este deschisă până pe data de 30 noiembrie.

            Vizitatorii vor avea ocazia să vadă pe viu evoluţia fluturilor de la stadiul de pupă până la maturitate şi de asemenea vor putea afla detalii despre diferitele specii expuse care la un moment dat vor fi lăsate să zboare liber prin sala de expunere spre bucuria celor ce vor fi prezenţi.

            Expoziţia este deschisă publicului zilnic, între orele 10:00 şi 16:00. Preţul unui bliet este de 10 lei pentru adulţi şi de 5 lei pentru copii, iar pentru studenţii Facultăţii de Biologie şi Geologie, intrarea este liberă.

            „A fost foarte greu să organizăm expoziţia, dar am reuşit. Este complicat din toate punctele de vedere, pentru că fluturii sunt obişnuiţi cu un anumit habitat şi recreerea lui este o muncă minuţioasă. În sfârşit, e bine că am reuşit. Iar publicul clujean are ocazia să-i vadă zburând prin încăpere pe unii dintre cei mai frumoşi fluturi din lume!”, a declarat Cristian Sitar, cercetătorul care se ocupă de expoziţie.

Lasa un comentariu