Textiles Surprenants, Design & Art – Expozitia temporara FuturoTextiles

Evenimentul s-a desfăşurat  în perioada 15 octombrie – 17 noiembrie 2013.  Expoziţia a avut loc la Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti

Evenimentul a reunit  creaţii ale inovatorilor din domeniu din toată lumea.

Futurotextiles a început în 2006, în Lille, la puţin timp după ce oraşul francez devenise Capitală Culturală Europeană. După ce a trecut prin zeci de ţări, de pe trei continente, expoziţia a ajuns la Timişoara, urmând să ajungă şi în Bucureşti începând cu 15 octombrie.

Începând cu 2006, la inițiativa lille3000, expoziția propune o viziune de ansamblu a numeroaselor întrebuințări ale textilelor contemporane, de la creația artistică la științe aplicate. De la prima ediție, expoziția Futurotextile a avut mai mult de 500.000 de vizitatori din lumea întreagă (Lille, Istanbul, Bangkok, Casablanca, Shanghai, Barcelona, Prato, Lodz). După primele două ediții (2006, respectiv 2008), expoziția actuală a inclus noile descoperiri și a pus accentul pe fibrele naturale, pe ultralejer și pe invenții demne.

Expoziţia a prezentat cele mai noi materiale, fie că e vorba de fibre naturale sau sintetice, materiale folosite în sport sau în costumele astronauţilor, însă atracţiile principale au fost, aşa cum era de aşteptat, ciudăţeniile.

Furturotextiles a oferit  vizitatorilor prilejul unei călătorii neobișnuite și complexe pentru a descoperi noile generații de textile prin intermediul artei, științei și poeziei. Evenimentul s-a adresat  publicului de toate vârstele, fiecare având  ocazia să învețe lucruri noi despre lumea care-i  înconjoară, să descopere diversitatea incredibilă a textilelor.

Futurotextiles este o expoziție în care inovația atinge uneori cote SF și se-mbină cu arta și cu moda haute couture. Ea asociază ştiinţa, tehnologia, designul, moda şi arta în jurul textilelor inovatoare și inteligente din domenii variate precum vestimentaţia, transportul, sportul, habitatul, arhitectura, geotextilele, medicina, îngrijirea şi protecţia.

Expoziţia de anul acesta a fost compusă din trei părţi:

 Partea pedagogică – în care vor fi explicate originile și diversitatea textilelor

Partea ştiinţifică – se pune accentul pe tehnologia viitoare a textilelor

 Partea artistică

futuro-textile-online

Cuvinte cheie:  , , ,

Lasa un comentariu