Monthly Archives noiembrie 2013

Arcul de Triumf

Monumentul Arcul de Triumf va putea fi vizitat gratuit în zilele de 29, 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie 2013, între orele 12:00-20:00. Totodată, Primăria va organiza o serie de acțiuni festive pentru a sarbatori Ziua Națională a României.

Cu prilejul oferit de aniversarea a 95 de ani de la Marea Unire, publicul va putea viziona în Arcul de Triumf următoarele expoziții: „95 de ani de la Marea Unire”,  „Marele Război al Reîntregirii Neamului” (fotografie şi film), „Heraldica Marilor Familii Boiereşti” (efigii din bronz, fotografii),  „Arcul de Triumf în Imagini” (fotografii, machete), „Marea Unire de la 1918” (coroanele şi sceptrul regal reproduse , fotografii).

Pe lângă  expozițiile menționate, se vor putea viziona filme istorice: „Acum ori nicioda...

Festivalul Internaional de Literatura

Πn mai puțin de o săptamână, în capitală, va avea loc cea de a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la București (FILB), un proiect independent, inițiat în 2008, de Oana Boca (manager cultural), alături de scriitorii Bogdan-Alexandru Stănescu și Vasile Ernu...

Comunism glorios, capitalism victorios

O expoziţie de fotografie având ca temã ‘Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios’, realizată de Florin Andreescu, se deschide miercuri la sediul Institutului Cultural Român (ICR). Expoziţia continuă demersul artistului din proiectului ‘Flashback: Clişee voalate din Epoca de Aur şi anii tranziţiei’, o serie de foto-veriteuri dedicate României anilor ’80-’90.

           Expoziţia va fi deschisă până pe 6 decembrie, accesul publicului fiind liber.

 

Targ de Cariere

Pentru prima dată la București după șapte ani în marile orașe din țară. Evenimentul are loc vineri și sâmbătă, de la 11.00 la 19.00, la World Trade Center.


November 22
 at 11:00am until November 23 at 7:00pm

Job-uri, workshop-uri, seminarii. Pregătește-ți CV-ul, cea mai mare rețea de târguri de cariere din țară ajunge pentru prima dată în București!

Vei descoperi cele mai bune oferte de angajare în numeroase domenii.

PARTICIPĂ GRATUIT la traininguri și seminarii pe tema găsirii vocației și a progresului rapid în carieră, dar și sesiuni de consultanță unu-la-unu în carieră și întâlniri cu invitați supriză, în cadrul Atelierului de Cariere.Calendar și detalii pentru înscriere pe www.atelieruldecariere.ro

targ

Jazz de mansarde 13: Loungerie II

Joi, 14 noiembrie, în mansarda Acuarela, LOUNGERIE II (fusion, punk, jazz) vă invită la o seară Jazz de Mansarde 13, o seară de reinterpretare electro-acustică a celui mai recent album lansat.

Îndemnul trupei este: „ASCULTĂ ALTFEL ca să te poți TRANSFORMA! ASCULTĂ pentru că vrei să fii SURPRINS!”.

Support Artist Fee: 20 lei
Rezervări: 0745 662 889

Lansare de carte & dezbatere

Joi 14 noiembrie la ora 12,00, în sediul FSPUB din str. Spiru Haret nr. 8, sala Agora (et.1), va avea loc lansarea cărţii Fascism de Petre Andrei, apărută la Editura Institutul Europen din Iaşi şi lansarea numărului 2 (serie nouă) al revistei POLIS.

Moderator:

Prof. univ.dr. Radu Carp (FSPUB).

 Prezintă:

Conf. univ. dr. Dan Pavel (FSPUB),

Prof. univ.dr. Gabriel Andreescu (SNSPA),

Prof. univ.dr. Alexandru Radu (Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir).

Zilele Filmului de Dragoste la Bucuresti

Bucurestiul va gazdui prima editie a Zilelor Filmului de Dragoste,  la Cinema Studio si la Cinema Elvira Popescu, in perioada 21 – 24 noiembrie.

Scopul festivalului din perspectiva Danei Dimitriu, directorul general al evenimentului: “ Am ales tema iubirii pentru cape aceasta cale e mai usor sa îi atragi pe tineri înspre valori culturale autentice, într-o societate care, în ultima vreme, e vadit agresata cu vulgaritate, scandaluri si produse de divertisment lipsite de valoare. Le multumesc partenerilor nostri ca ne sustin în acest demers.”

Nu ne-am născut în locul potrivit

Nu ne-am născut în locul potrivit, este ultimul spectacol din cele 5 spectacole ale Stagiunii de Teatru politic. Teatrul politic este forma de acțiune colectivă, prin mijloace artistice, împotriva compromisurilor majore și pârghiilor de influență ale sistemului dominant.

Joi-14 noiembrie

ora 19.30

Spatiul Platforma (Calea Mosilor 62-68)

Accescul este gratuit

Tuesday Jazz: Bebop Classic

“Săptămâna jazzului începe de marţi, la Mignon.”

Cunoscut drept locul unde publicul se intalneste cu teatrul, începând din luna noiembrie Mignon va gazdui si seri de muzica improvizată si jazz cu artisti romani si straini, concerte propuse de revista Jazz Compas.

Luna noiembrie ii aduce pe scena teatrului:

George Dumitriu & Sanem Kalfa (5 noiembrie),

Bebop Classics (12 noiembrie)

Mircea Tiberian Trio (19 noiembrie)

Catalin Milea Hammond Trip (26 noiembrie)

Concertele vor începe la orele 21.

Both Miklós & Romanian Company

 Anul acesta Festivalul Filmului Maghiar a invitat la Bucuresti Festivalul de Film si Muzica Mediawave, din Ungaria, iar in spritul acestui festival se va organiza un Atelier muzical, condus de chitaristul Both Miklós, care se va finaliza cu concertul participantilor la atelier.

Program:
Atelier muzical: 11-13 noiembrie, orele 10-13 şi 15-18
Concert: 13 noiembrie, ora 22

Inscrieri la bumkk@bumkk.ro si la telefon 021 317 00 90.
Nu se percepe taxa de participare.