Categoria Teatru

Zilele Teatrului Național

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” organizează în zilele de 14 şi 15 decembrie 2013 Zilele Teatrului Național.

Cu acest prilej vor fi organizate tururi ghidate ale teatrului – Ziua uşilor deschise la TNB, întâlniri cu actorii cei mai îndrăgiţi ai TNB, sesiuni de autografe şi fotografii, un mini târg de carte de teatru, vizitarea foaierelor-expoziţie cu lucrări ale unor cunoscuţi artişti români contemporani, vizitarea Salonului Naţional de artă Naivă,  precum şi o Lungă Noapte a TNB (14 spre 15 decembrie 2013, de la orele 23.00 la 4.00) în care foaierele ospitaliere ale Sălii Studio vor fi deschise publicului larg, invitat la un maraton artistic susţinut de câţiva din actorii teatrului şi de invitaţii lor.

Nu ne-am născut în locul potrivit

Nu ne-am născut în locul potrivit, este ultimul spectacol din cele 5 spectacole ale Stagiunii de Teatru politic. Teatrul politic este forma de acțiune colectivă, prin mijloace artistice, împotriva compromisurilor majore și pârghiilor de influență ale sistemului dominant.

Joi-14 noiembrie

ora 19.30

Spatiul Platforma (Calea Mosilor 62-68)

Accescul este gratuit

Aici nu se simte & Oase pentru Otto

Două spectacole Aici nu se simte și Oase pentru Otto semnate de  Lia Bugnar:

“Două prostituate pe şoseaua de centură. Da. Şi?! De ce să merg la teatru ca să văd ceva ce pot vedea oriunde pe drumurile patriei?! Tocmai de-asta. Pentru că le vedem dar de fapt nu le mai vedem. Ne-am obişnuit cu ele ca şi cu gropile, ca şi cu gunoaiele, nici măcar nu ni se mai par ceva picant. Sunt ca nişte umbre ale şoselei.

Şi-atunci, când ne trezim cu ele faţă în faţă, în sala de spectacol, mai intâi suntem stânjeniţi, apoi ne întrebăm dacă e un spectacol din ăla vulgar cum sunt mai toate comicăriile de pe la televizor, după care (neavând de ales) ne liniştim şi LE PRIVIM. Şi sunt altfel decât ni le-am închipuit...

Totul e prea mult. (Nimic e cam puţin)

Joi, 14 noiembrie, ora 19:30, Strada Popa Rusu nr. 30, Bucureşti, Teatrul 7 organizează un spectacol despre ce înseamnă a juca teatru în viaţa de zi cu zi, despre automatisme şi călduţul confort oferit de ele.
cff5602cdcde7a385b0f2dbacb888045-lb

Rodica Popescu Bitanescu la TNB

Pentru cei care doresc să o vadă pe Rodica Pooescu Bitănescu, aceasta va juca tot la Teatrul Naţional la Sala Mică, în data de 9 noiembrie de la ora 20:00, în piesa ”Incă-i bine”.

Egoistul

La Teatrul Naţional din Bucureşti pe data de 9 noiembrie, la Sala Studio, începând cu ora 20:00 se va juca piesa  ”Egoistul”,  o piesă în care Radu Beligan s-a implicat atât ca regizor, cât şi ca actor.
O piesa autobiografică, o viziune despre viaţă, prietenie, familie, căsnicie, generozitate şi egoism în care este prezentatăă viaţa dramaturgului neînteles de cei  din jur, înconjurat de oameni cinici şi ipocriţi.

Omul si taina lui

Astăzi, 6 noiembrie, de la ora 19:00 are loc Conferinta Dorel Vişan – “Omul şi taina lui” la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi.

Celebrul actor Dorel Vişan, în cadrul acestui evenimente propriile experienţe de viaţă.

Preţul unui bilet este de 50 lei.

 

thumb_vissan_1

Spectacole de teatru – astazi

Doi x doi

de Murray Schisgal; Harold Pinter.
Regia: Vlad Stănescu
Scenografie: Ioana Creangă
Ilustratie muzicala: Vlad Stănescu
Miscare scenica: Florin Fieroiu
Cu: Amalia Ciolan, Marcelo Cobzariu, Maia Morgenstern, Mircea Rusu

Exil în pământul uitării

de Benjamin Fundoianu
Regie, scenografie, coregrafie: Andreea Tănăsescu
Muzică: Nemeş Bota
Mișcare scenică: Simona Mandache
Concept video: Vali Chincisan
Cu: Maia Morgenstern, Viorica Bantaş, Marius Călugăriţa, Darius Daradici, Nicolae Predica, Bogdan Iacob, Ana Maria Vişan, Simona Mandache, Sabina Ioniţă, Diana Chira, Anuka Levanovici, Shohei Horiuchi, Rin Okuno, Ionuţ Diniţă, Mircea Dragoman

Nostalgia 53

după Mircea Cărtărescu
Regie: Crista Bilciu
Cu: Anda Saltelechi, Sandra Simon, Cristina Plesa, Cristian Rus, Geo...

Joia păcătoșilor

1 noiembrie, ora 19:00 la Teatru Elisabeta Alina Manole alături de pianistul Raul Kusak vă vor prezenta o poveste muzicală despre dragostea reală. Povestea a doi adulți care, trăindu-și istoriile de viață, ajung să se întalneasca fix în acel moment în care au nevoie unul de altul.

1933eb528c1f1c6c5bdbf399c67b646e-lb

 

Halloween la Antipa

În data de 31 octombrie, în intervalul orar 10:00 – 20:00 cei mai curajoși sunt invitați să petreacă Halloween-ul la Antipa.

“Pisici negre, mamifere “vampir”, insectivore “demoni” și alte creaturi, care înfricoșează lumea de secole, vor fi supuse cercetării pentru a descoperi adevarul științific. Încă din trecut, oamenii au dat diferitelor  animale semnificații malefice sau angelice, asociindu-le norocului sau ghinionului. Mitologia diferitelor popoare a dat animalelor o simbolistică care nu are însă legatură cu realitatea.”

Program: 11.00; 11.15; 13.30;17.00 și 17.15.

Preț bilet 10 lei