Categoria Film

Zilele Filmului Irlandez

Zilele Filmului Irlandez, un eveniment ajuns la a V-a editie, va avea loc in zilele de 3 si 4 decembrie la Cinema Elvira Popescu (Bd. Dacia, nr. 77, Bucureşti). Festivalul aduce in atentia cinefililor lungmetrajul Milo, a carui protagonista este actrita romana Laura Vasiliu, documentarul Ballymun Lullaby si un grupaj de patru scurtmetraje de animatie.

Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei la Bucureşti cu sprijinul Institutului Irlandez de Film, Culture Ireland şi Arts Council, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi cu Institutul Cultural Francez. În deschidere vor lua cuvântul E.S...

Ciclul de Film Contemporan Mexican

Intre 3 şi 7 decembrie, are loc la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Str. Paul Călinescu), Ciclul de Film Contemporan Mexican. Evenimentul, care prezintă publicului bucureştean o selecţie de cinci filme remarcabile (trei lungmetraje de ficţiune şi două documentare), produse în ultimul deceniu, ale uneia dintre cele mai importante cinematografii din America Latină. Evenimentul este organizat de Ambasada Mexicului în România, în parteneriat cu Arhiva Naţională de Filme. La spectacolul de gală de marţi (3 decembrie), de la ora 19:00, va fi prezent Ambasadorul Mexicului în România, Excelenţa-Sa Augustín Gutiérrez Canet, care va introduce filmul Pasiunile sorei Juana, alături de Prof. Univ. Dr. Anca Mitran, director al Arhivei Naţionale de Filme.

Progra...

The Counselor

Disperat un avocat intră într-o combinație periculoasă cu distribuire de droguri pentru a face rost de o sumă mare de bani într-un timp cat mai scurt.  Planul său nu numai că nu funcţionează, dar îl aduce pe muchie de cuţit, fiind nevoit să lupte din răsputeri pentru a-şi salva viaţa.

Avocatul (N15)
Genul: Crimă, Dramă, Thriller
SUA, Marea Britanie, 2013
Regia: Ridley Scott
Cu: Brad Pitt, Penélope Cruz, Javier Bardem, Cameron Diaz, Michael Fassbender
Durată: 117 min.

Pasarile libere

Pentru a schimba cursul istoriei, curcanii iau măsuri extreme! MediaPro Distribution aduce pe marile ecrane o comedie pentru toate vârstele, cu Owen Wilson şi Woody Harrelson în rolurile principale.

Păsări libere (AG)
Genul: Animaţie, Comedie
Apariție: SUA, 2013
Regia: Jimmy Hayward
Cu: Owen Wilson, Woody Harrelson , Amy Poehler
Durată: 91 min.
42d50c1c0ac255b4f77f59dcdbe372bc-lb

Domnisoara Christina

Filmul horror românesc ”Domnişoara Christina”, ecranizare a nuvelei fantastice de Mircea Eliade, în regia lui Alexandru Maftei, care a avut lansarea pe 1 noiembrie poate fi umărit în Cinema City Cotroceni începând cu ora 16:00, în Cinema City Sun Plaza de la ora 20:45, în Grand Cinema Digiplex la ora 10:30 şi în Holywood Multiplex de la ora 20:00.

Noul film Thor

Dacă doriţi sa vizionaţi un film, noul film Thor, acesta are lansarea pe data de 8 noiembrie. Aşadar, va putea fi vizionat în acest weekend în Cinema City Cotroceni începând cu ora 12:20, la Cinema City Sun Plaza începând cu ora 12:00, la Hollywood Multiplex începând cu ora 14:00, la Imax de la ora 11:00 şi la Movieplex începând cu ora 12:00.

Festivalul de film francez

Festivalul de film francez se desfăşoară saptamana aceasta in Bucuresti, la sala Elvira Popescu, aflată în incinta Institutului Francez.

Festivalul conţine 31 de filme, printre care 8 titluri înscrise în secţiunea Competition – tineri regizori aflaţi la primul sau al doilea film, 5 filme din cadrul secţiunii Panorama – cele mai importante filme ale anului 2013, 5 filme de comedie – cele mai bune comedii franceze ale anului 2012, 4 filme Ecran Large – co-producţii franco-romane 2012-2013, 6 filme din secţiunea Retrospective – consacrată unei mari doamne a filmului francez, Claire Denis si 3 filme pentru micii spectatori în secţiunea Cine junior: animaţii pentru cei mici care o să-i cucerească şi pe adulţi.

Programul este de luni, 4 noiembrie pana duminică, 10...

Jocul lui Ender

Gen: Acţiune, Aventuri, SF
Apariție: SUA, 2013
Regia: Gavin Hood
Cu: Harrison Ford, Abigail Breslin, Ben Kingsley , Asa Butterfield
Durată: 114 min
 Ajuns la Şcoala de Război, Ender învaţă rapid şi cu uşurinţă dificile jocuri de luptă, evidenţiindu-se şi câştigând respectul colegilor. Ender este în scurtă vreme luat în vizor de Graff ca viitoarea speranţă militară a Pământului şi este promovat către Şcoala de Comandanţi. Aici este antrenat de Mazer Rickham în persoană, pentru a-i conduce apoi de soldaţi într-o bătălie epică ce va hotărî soarta Pământului şi va salva rasa umană.

Domnişoara Christina

Gen: Dramă
Apariție: România, 2013
Regia: Alexandru Maftei
Cu: Ioana Anastasia Anton, Maia Morgenstern , Tudor Istodor , Anastasia Dumitrescu
Filmul este o adaptare a nuvelei “Domnişoara Christina” de Mircea Eliade, fiind proiectat în avampremieră la Festivalul Internațional de  Film din Transilvania, iar de la 1 noiembrie va rula și în cinematografe.
Acțiunea filmului are loc în România perioadei interbelice. Tânărul pictor Egor Pașchievici, sosit la conacul doamnei Moscu împreună cu iubita lui Sanda, observă că întreaga ei familie o venerează pe Domnisoara Christina, mătușa ucisă în împrejurări neclare pe când avea doar 20 de ani, în timpul răscoalelor din 1907. Egor este atras într-un mod inexplicabil de portretul ei și începe să o viseze...

Captain Phillips

Gen: Biografic, Crimă, Dramă, Thriller
Apariție: SUA, 2013
Regia:Paul Greengrass
Cu: Tom Hanks, Catherine Keener, Barkhad Abdirahman
Durată: 134 min.
 Filmul regizat de Paul Greengrass prezintă evenimentele tragice petrecute la bordul navei şi încercările disperate ale armatei SUA de a salva echipajul condus de căpitanul Phillips. La baza filmului se află cartea acestuia, “Datoria unui căpitan: Piraţi somalezi, soldaţi americani şi zile periculoase pe mare”.
1514271e8ff716d55f42adb46a69e884-lb