Categoria Evenimente

Zilele Filmului Irlandez

Zilele Filmului Irlandez, un eveniment ajuns la a V-a editie, va avea loc in zilele de 3 si 4 decembrie la Cinema Elvira Popescu (Bd. Dacia, nr. 77, Bucureşti). Festivalul aduce in atentia cinefililor lungmetrajul Milo, a carui protagonista este actrita romana Laura Vasiliu, documentarul Ballymun Lullaby si un grupaj de patru scurtmetraje de animatie.

Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei la Bucureşti cu sprijinul Institutului Irlandez de Film, Culture Ireland şi Arts Council, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi cu Institutul Cultural Francez. În deschidere vor lua cuvântul E.S...

Ciclul de Film Contemporan Mexican

Intre 3 şi 7 decembrie, are loc la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Str. Paul Călinescu), Ciclul de Film Contemporan Mexican. Evenimentul, care prezintă publicului bucureştean o selecţie de cinci filme remarcabile (trei lungmetraje de ficţiune şi două documentare), produse în ultimul deceniu, ale uneia dintre cele mai importante cinematografii din America Latină. Evenimentul este organizat de Ambasada Mexicului în România, în parteneriat cu Arhiva Naţională de Filme. La spectacolul de gală de marţi (3 decembrie), de la ora 19:00, va fi prezent Ambasadorul Mexicului în România, Excelenţa-Sa Augustín Gutiérrez Canet, care va introduce filmul Pasiunile sorei Juana, alături de Prof. Univ. Dr. Anca Mitran, director al Arhivei Naţionale de Filme.

Progra...

Zilele Teatrului Național

Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” organizează în zilele de 14 şi 15 decembrie 2013 Zilele Teatrului Național.

Cu acest prilej vor fi organizate tururi ghidate ale teatrului – Ziua uşilor deschise la TNB, întâlniri cu actorii cei mai îndrăgiţi ai TNB, sesiuni de autografe şi fotografii, un mini târg de carte de teatru, vizitarea foaierelor-expoziţie cu lucrări ale unor cunoscuţi artişti români contemporani, vizitarea Salonului Naţional de artă Naivă,  precum şi o Lungă Noapte a TNB (14 spre 15 decembrie 2013, de la orele 23.00 la 4.00) în care foaierele ospitaliere ale Sălii Studio vor fi deschise publicului larg, invitat la un maraton artistic susţinut de câţiva din actorii teatrului şi de invitaţii lor.

Comunism glorios, capitalism victorios

O expoziţie de fotografie având ca temã ‘Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios’, realizată de Florin Andreescu, se deschide miercuri la sediul Institutului Cultural Român (ICR). Expoziţia continuă demersul artistului din proiectului ‘Flashback: Clişee voalate din Epoca de Aur şi anii tranziţiei’, o serie de foto-veriteuri dedicate României anilor ’80-’90.

           Expoziţia va fi deschisă până pe 6 decembrie, accesul publicului fiind liber.

 

Jazz de mansarde 13: Loungerie II

Joi, 14 noiembrie, în mansarda Acuarela, LOUNGERIE II (fusion, punk, jazz) vă invită la o seară Jazz de Mansarde 13, o seară de reinterpretare electro-acustică a celui mai recent album lansat.

Îndemnul trupei este: „ASCULTĂ ALTFEL ca să te poți TRANSFORMA! ASCULTĂ pentru că vrei să fii SURPRINS!”.

Support Artist Fee: 20 lei
Rezervări: 0745 662 889

Nu ne-am născut în locul potrivit

Nu ne-am născut în locul potrivit, este ultimul spectacol din cele 5 spectacole ale Stagiunii de Teatru politic. Teatrul politic este forma de acțiune colectivă, prin mijloace artistice, împotriva compromisurilor majore și pârghiilor de influență ale sistemului dominant.

Joi-14 noiembrie

ora 19.30

Spatiul Platforma (Calea Mosilor 62-68)

Accescul este gratuit

Tuesday Jazz: Bebop Classic

“Săptămâna jazzului începe de marţi, la Mignon.”

Cunoscut drept locul unde publicul se intalneste cu teatrul, începând din luna noiembrie Mignon va gazdui si seri de muzica improvizată si jazz cu artisti romani si straini, concerte propuse de revista Jazz Compas.

Luna noiembrie ii aduce pe scena teatrului:

George Dumitriu & Sanem Kalfa (5 noiembrie),

Bebop Classics (12 noiembrie)

Mircea Tiberian Trio (19 noiembrie)

Catalin Milea Hammond Trip (26 noiembrie)

Concertele vor începe la orele 21.

“Dragoste in 3″

Pe 14 noiembrie, Puzzle Cafe Bistro & Live Events din Bucuresti o aduce pe Alina Manole alaturi de Raul Kusak,  unul dintre cei mai buni pianisti si de Claudiu Purcarin, un tobosar de finete si vibratie intr-un concert numit Dragoste in 3 .

Experienta unui concert Alina Manole bulverseaza pentru ca, spre deosebire de prestatia mecanica a multor performeri din showbiz, muzica ei are acea inteligenta emotionala a oamenilor care traiesc si aleg cum sa o faca.

Pagina evenimentului pe facebook:https://www.facebook.com/events/640522732665432
Pagina oficiala a artistei:https://www.facebook.com/AlinaManoleOficial
Fragmente de concert:
Explica-mi si mie: http://www.youtube.com/watch?v=ZUI6ojwnYLs
Tu taci: http://www.youtube.com/watch?v=TGNdrmJqQyc
Dragoste in 3: http://www.youtube...

Alexandra Usurelu feat. Mariano Castro & Bobby Stoica

Miercuri, 13 noiembrie, ora 21:00 – CONCERT ALEXANDRA USURELU feat MARIANO CASTRO & BOBBY STOICA la la Hard Rock Cafe.  Alaturi de compozitorul si producatorul Bobby Stoica si pianistul argentinian Mariano Castro (nominalizat de doua ori la premiile Latin Grammy), artista ii invita pe ascultatori sa ia parte la o o prestatie artistica ce promite sa ramana in sufletele iubitorilor de muzica, vorbind despre dragoste, despre oameni, despre sufletul fiecaruia.

Biletele la concert pot fi gasite online pe www.iabilet.ro si pewww.bestmusic.ro dar si la Hard Rock Cafe, inclusiv in ziua concertului la intrare. Acestea au pretul de 25 de lei si includ loc la masa.

Aici nu se simte & Oase pentru Otto

Două spectacole Aici nu se simte și Oase pentru Otto semnate de  Lia Bugnar:

“Două prostituate pe şoseaua de centură. Da. Şi?! De ce să merg la teatru ca să văd ceva ce pot vedea oriunde pe drumurile patriei?! Tocmai de-asta. Pentru că le vedem dar de fapt nu le mai vedem. Ne-am obişnuit cu ele ca şi cu gropile, ca şi cu gunoaiele, nici măcar nu ni se mai par ceva picant. Sunt ca nişte umbre ale şoselei.

Şi-atunci, când ne trezim cu ele faţă în faţă, în sala de spectacol, mai intâi suntem stânjeniţi, apoi ne întrebăm dacă e un spectacol din ăla vulgar cum sunt mai toate comicăriile de pe la televizor, după care (neavând de ales) ne liniştim şi LE PRIVIM. Şi sunt altfel decât ni le-am închipuit...