Categoria Festivaluri

Festivalul Internaional de Literatura

Πn mai puțin de o săptamână, în capitală, va avea loc cea de a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la București (FILB), un proiect independent, inițiat în 2008, de Oana Boca (manager cultural), alături de scriitorii Bogdan-Alexandru Stănescu și Vasile Ernu...

Targ de Cariere

Pentru prima dată la București după șapte ani în marile orașe din țară. Evenimentul are loc vineri și sâmbătă, de la 11.00 la 19.00, la World Trade Center.


November 22
 at 11:00am until November 23 at 7:00pm

Job-uri, workshop-uri, seminarii. Pregătește-ți CV-ul, cea mai mare rețea de târguri de cariere din țară ajunge pentru prima dată în București!

Vei descoperi cele mai bune oferte de angajare în numeroase domenii.

PARTICIPĂ GRATUIT la traininguri și seminarii pe tema găsirii vocației și a progresului rapid în carieră, dar și sesiuni de consultanță unu-la-unu în carieră și întâlniri cu invitați supriză, în cadrul Atelierului de Cariere.Calendar și detalii pentru înscriere pe www.atelieruldecariere.ro

targ

Zilele Filmului de Dragoste la Bucuresti

Bucurestiul va gazdui prima editie a Zilelor Filmului de Dragoste,  la Cinema Studio si la Cinema Elvira Popescu, in perioada 21 – 24 noiembrie.

Scopul festivalului din perspectiva Danei Dimitriu, directorul general al evenimentului: “ Am ales tema iubirii pentru cape aceasta cale e mai usor sa îi atragi pe tineri înspre valori culturale autentice, într-o societate care, în ultima vreme, e vadit agresata cu vulgaritate, scandaluri si produse de divertisment lipsite de valoare. Le multumesc partenerilor nostri ca ne sustin în acest demers.”

Both Miklós & Romanian Company

 Anul acesta Festivalul Filmului Maghiar a invitat la Bucuresti Festivalul de Film si Muzica Mediawave, din Ungaria, iar in spritul acestui festival se va organiza un Atelier muzical, condus de chitaristul Both Miklós, care se va finaliza cu concertul participantilor la atelier.

Program:
Atelier muzical: 11-13 noiembrie, orele 10-13 şi 15-18
Concert: 13 noiembrie, ora 22

Inscrieri la bumkk@bumkk.ro si la telefon 021 317 00 90.
Nu se percepe taxa de participare.

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa”

În perioada 7 – 17 noiembrie, la Teatrul de Operetă “Ion Dacian” are loc Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical “Viaţa e frumoasă”. În cele 10 zile de festival, în locaţiile festivalului vor avea loc vernisaje, concerte, spectacole de teatru şi opereta, ateliere şi lansări de carte.

Programul complet al festivalului il gasiti aici

Festivalul National de Teatru Independent

Timp de o săptămână între 4 şi 10 noiembrie, în Bucureşti are loc Festivalul Naţional de Teatru Independent. Acesta reuneşte companii de teatru independente din toată ţara.

Evenimentele au loc în mai multe spaţii culturale neconvenţionale precum: Teatrul Act, Teatrul Apropo, Godot Cafe Teatru sau In Culise.

Programul complet al festivalului îl găsiţi aici.

Festivalul de film francez

Festivalul de film francez se desfăşoară saptamana aceasta in Bucuresti, la sala Elvira Popescu, aflată în incinta Institutului Francez.

Festivalul conţine 31 de filme, printre care 8 titluri înscrise în secţiunea Competition – tineri regizori aflaţi la primul sau al doilea film, 5 filme din cadrul secţiunii Panorama – cele mai importante filme ale anului 2013, 5 filme de comedie – cele mai bune comedii franceze ale anului 2012, 4 filme Ecran Large – co-producţii franco-romane 2012-2013, 6 filme din secţiunea Retrospective – consacrată unei mari doamne a filmului francez, Claire Denis si 3 filme pentru micii spectatori în secţiunea Cine junior: animaţii pentru cei mici care o să-i cucerească şi pe adulţi.

Programul este de luni, 4 noiembrie pana duminică, 10...

Festivalul Respir Shakespeare

Asociaţia Culturală Hestugma în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Clubul Ţăranului (Muzeul Ţăranului Român), Radio România Cultural, Teatrul Mignon şi IBU Publishing va organiza in perioada 6-9 noiembrie Festivalul Respir Shakespeare.

Festivalul va fi împarțit în două secțiuni:

O secţiune este dedicată lansărilor de carte şi spectacolelor, care se va desfășura la Clubul Ţăranului. “Sebastian Grama şi Daniel Arijon ne introduc odată cu lansările de carte în lumea obiectivităţii şi a intimităţii precum şi în gramatica filmului, deschizând astfel spectacole regizate de Elena Morar, Delia Nartea şi Alexandra I. Popescu. Biletele se achiţizionează la preţul de 15 lei/seară.”

A doua parte a festivalului se concentrează pe conferinţe şi proiecţii...

Sweet Fest

1-3 noiembrie in Bucuresti, la Hanul lui Manuc se anunță în perioada 1-3 noiembrie festivalul dulciurilor gourmet ca o extravaganta editie de Halloween. În cele trei zile de festival cei mai importanți producători, importatori și comercianți vor oferi o gamă completă de surprize și delicii : deserturi home-made, sortimente de ciocolată, praline și cafea, cupcakes, clătite, cozonaci și celebrele prăjituri tematice.

Spectacol de ciocolata:

“Ca la fiecare ediție, ciocolata rămâne produsul vedetă, fiind prezentă în diverse culori, arome seductoare și forme spectaculoase. Simpla sau cu alune, fructe ori condimente, ciocolata rămâne principala atracție a targului.”

Cei interesați sunt așteptați vineri, sâmbătă și duminică între orele 10:00 – 20:00, iar intrarea este li...

Expoziţie de fluturi vii la Cluj-Napoca

             Muzeul de Zoologie  a Universităţii Babeş-Bolay din Cluj în colaborare cu Greenworks C.M. organizează o expoziţie cu fluturi vii tropicali intitulată “Fluturarium”. Expoziţia este deschisă până pe data de 30 noiembrie.

            Vizitatorii vor avea ocazia să vadă pe viu evoluţia fluturilor de la stadiul de pupă până la maturitate şi de asemenea vor putea afla detalii despre diferitele specii expuse care la un moment dat vor fi lăsate să zboare liber prin sala de expunere spre bucuria celor ce vor fi prezenţi.

            Expoziţia este deschisă publicului zilnic, între orele 10:00 şi 16:00...