Categoria Carte

Festivalului Internaţional de Literatură Bucureşti

Marţi, 3 decembrie, la ora 18.00, la Café Cărtureşti Verona (Librăria Cărtureşti, subsol), va avea loc un eveniment cu totul inedit, cu prilejul vizitei în România a celei mai importante scriitoare israeliene a momentului, Zeruya Shalev.

Evenimentul de marţi seară va deschide cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură Bucureşti, ce se va desfăşura în perioada 4-6 decembrie, la Clubul Ţăranului din cadrul Muzeului Ţăranului Român, sub motto-ul „Re-Writting the Map of Europe”.

Untitled

Lansare de carte & dezbatere

Joi 14 noiembrie la ora 12,00, în sediul FSPUB din str. Spiru Haret nr. 8, sala Agora (et.1), va avea loc lansarea cărţii Fascism de Petre Andrei, apărută la Editura Institutul Europen din Iaşi şi lansarea numărului 2 (serie nouă) al revistei POLIS.

Moderator:

Prof. univ.dr. Radu Carp (FSPUB).

 Prezintă:

Conf. univ. dr. Dan Pavel (FSPUB),

Prof. univ.dr. Gabriel Andreescu (SNSPA),

Prof. univ.dr. Alexandru Radu (Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir).

Recenzie de carte – Splendida cetate a celor o mie de sori, Khaled Hosseini

splendida-cetate-a-celor-o-mie-de-sori_1_fullsize

Acțiunea cărții se petrece de-a lungul a patru decenii și este povestea emoționantă a două femei  ale căror destine se vor întâlni. De-a lungul acestor ani, Khaled Hosseini pictează în culori vii societatea afghană și toate schimbările politice prin care a trecut, dar mai ales în ce fel s-a schimbat statutul femeii în toți acești ani. Descrie o lume care occidentalilor li se pare desprinsă dintr-un vis ciudat, o lume în care egalitatea e doar pentru bărbați, în care femeile își ascund suferința tăcută și resemnarea în burka ce le ține separate de tot restul lumii.

Relația mamă-fiică este o temă explorată în a treia parte a cărții; cele două femei se împrietenesc, în definitiv, pentru că doar o altă femeie poate înțelege ce înseamnă să fi avut ghinionul să ...

Livia Ciupercă – O carte cât o istorie

Marţi, 5 noiembrie, ora 15.30 Livia Ciupercă își lansează caretea O carte cât o istorie, în cadrul Muzeului Național al Literaturii Române. Îi va avea ca invitați speciali pe Maria Postu, Monica Pillat, Radu Coroamă, Sorana Georgescu-Gorjan, Zorina Regman, Nicolae Scurtu.

George Neagoe – Asul de pică: Ştefan Augustin Doinaş

Miercuri, 6 noiembrie George Neagoe își lansează volumul “Asul de pică: Ștefan Augustin Doinaș”  la Muzeul Național al Literaturii Române, începând cu ora 18:00. Autorul îi va avea alături pe Eugen Negrici și Oana Purice, în calitate de invitați speciali ai evenimentului.

Gazda serii va fi Lucian Chișu.

Vânătoarea de fantome în Cărtureşti

Joi 31 octombrie se anunță o seară înfricoșător de distractivă la Librăria Cărturești. Se ascultă poveşti de groază, se sculptează în dovleac, se caută urme ale fantomelor şi se desenează la. Pe cei mici îi așteaptă cadouri și cadouri multe.

Intrarea este libră.

bda8663f8cc0ce89d5a81a7cfb49875a-lb

Omka

Autoarea austriacă Barbara Aschenwald citește din Omka, romanul de debut în care este prezentată povestea poetico-realistă a unei femei cu probleme afective care devine o ucigașă. Inspirându-se dintr-o întâmplare reală, autoarea îmbină cu finețe psihologică portretul unei criminale bolnave psihic cu motive arhetipice de mit și poveste.

Program:

Marți 12 noiembrie ora 18:00 – Facutatea Limbi și Literaturi Străine din București

Miercuri 13 noiembrie ora 19:00 – Biblioteca Austria din Cluj-Napoca

Vineri 15 noiembrie ora 16:30 Universitatea de Vest din Timișoara

 

 

 

Istoria Filosofiei

UNESCO a declarat ziua de 21 noiembrie ziua Ziua Mondială a Filosofiei. Asociaţia Culturală „Noua Acropolă” în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti organizează în perioada 1-15 noiembrie 2013 o serie de evenimente care includ o serie de conferinţe publice, mese rotunde şi o expoziţie cu planşe care ilustrează portrete ale marilor personalităţi din istoria filosofiei.

Evenimentul vine ca raspuns la inițiativa UNESCO de a aduce filosofia mai aproape de oameni, dresându-se în primul rând genereției tinere care caută răspunsuri la întrebările esenţiale ale vieţii şi care înţeleg filosofia ca „dragoste de înţelepciune”.

Program:

Conferinţe:

Marţi, 05 noiembrie, ora 18:00  Pico della Mirandola – Despre demnitatea omului – susţi...

Targul de Carte „Kilipirim” – Editia a XV-a

Ediţia din acest an va avea loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie la Galeria Dalles. Ideea acestui eveniment constă tocmai în discountul pe care îl oferă. Astfel cărţile vor fi vândute cu reduceri de pănă la 70%.

Printre editurile participante vom regăsi Humanitas, Vivaldi, Nemira, Cartea Românească, Trei, Litera, Curtea Veche, Corint Junior, Polirom, Noi Media Print şi multe altele.

Intrarea este liberă, iar târgul este deschis zilnic între orele 10:00 şi 20:00.

Pe parcursul celor cinci zile vor avea loc diferite eveniment dedicate tuturor categoriilor de vârstă desfăşurate sub deviza „vintage/oldies, but goldies”. Simultan, în cadrul aceleiaşi locaţii va avea loc Festivalul de Spiritualitate şi Complementare „A Noua Dimensiune”care va oferi vizitatorilor...